Over mij

Angelique Desiree

Schatvinder | ontwerper & Illustrator 

Al sinds mijn vroege jeugd heb ik een fascinatie voor ‘Human behavior’; Authentiek leven en persoonlijke expressie. Dat zal veel te maken hebben met de ‘bumpy ride’ waarin ik terecht kwam toen mijn moeder psychisch instabiel raakte en mijn vader een nieuw gezin kreeg. Dat deed wat met mijn gevoel voor veiligheid en eigenwaarde en maakte dat ik alle zeilen bij heb moeten zetten om mezelf gezonde kaders en een positief zelfbeeld aan te leren, aangezien ik dat thuis niet meekreeg. Uitdagend ja, maar deze ‘training’ heeft me ook hele fijne en specifieke skills gebracht.  Ik ben sindsdien gespitst op dynamieken waarin verwachtingen van anderen voorrang krijgen ten opzichte van eigen grenzen en wensen. En weet wat het is om ‘ondanks sterke tegenwind’ toch met volle kracht voor je wensen te gaan, richting een sprankelend leven, waar er ruimte is voor ontwikkeling van jou en jouw unieke talenten.

Ik geloof met elke vezel in mijn lijf dat iedereen hier iets moois te brengen heeft!

Dat maakte dat ik zelf op 25 jarige leeftijd besloot een goede baan in de media op te geven om een langgekoesterde droom om naar aan de kunstacademie te studeren te realiseren. Het proces van persoonlijke ontwikkeling dat daaraan ten grondslag lag is een inspiratiebron en rode draad tijdens de opleiding gebleven. Voor mijn Master afstudeer project heb ik het contrast tussen en de dynamieken binnen de binnen- en buitenwereld onderzocht. Hierbij ben ik op het spoor van metafysica en ‘de essentie van dingen’ gekomen; datgene wat kenmerkend voor de identiteit is en wat niet direct met de zintuigen te verklaren is.

Na de academie ben ik me verder gaan scholen als beeldend docent en trainer, omdat het persoonlijke ontwikkeling stuk mij zo dierbaar is. Ik heb daardoor  talloze leerlingen, individuen en bedrijven heb begeleid in het -via vorm- onderzoeken van zichzelf en de essentie van dynamieken en patronen.

Tussen 2007 en nu heb ik vele indrukwekkende en transformerende trajecten doorlopen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en in 2015 ben ik de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach begonnen, waarna ik mijn praktijk voor persoonlijke ontwikkeling en vormgeving gestart ben.

Intussen werk ik als coach, trainer en vormgever binnen het veld van coaching en therapie, waarbij ik vorm & beeld inzet als gereedschap om zaken te duiden die moeilijk in woorden te vangen zijn en waarmee ik onderbewuste processen naar de oppervlakte haal.

Mijn speerpunt is het stimuleren van “JA! zeggen tegen wie je in wezen bent“, omdat authenticiteit meer levenskracht bevat èn gelukkiger maakt.

Een kennismaking

een voorproefje

Echt

Let’s Get Started

Wil je meer weten?