Over mij

Angelique Desiree

Schatvinder | ontwerper & Illustrator 

Wie ben jij… echt?

Al sinds mijn vroege jeugd heb ik een fascinatie voor ‘Human behavior’; Authentiek leven en persoonlijke expressie. Als kind speelde ik uuuuuren in mijn eentje met barbies en daarin kwamen alle aspecten van het dagelijkse leven en menselijke interactie voorbij. Ik haalde inspiratie uit mijn omgeving en datgene wat mij opviel. Ik leek toen ook al haarfijn te kunnen aanvoelen wat er in het echt en onder de oppervlakte afspeelde.
Ik tekende dolgraag, maar toen ik aangaf dat ik daar mijn beroep van wilde maken, werd daar afkeurend op gereageerd. Dat was in een tijd dat het door omstandigheden thuis behoorlijk hobbelig en onveilig was en wilde het niet nog ingewikkelder maken, dus koos ik voor een andere route.

Iedereen heeft iets unieks en moois te brengen

Ik voelde heel duidelijk, er zit meer in mij. Sterker nog, er zit in iedereen wat unieks en moois en het is eeuwig zonde om dat te verkwanselen.
Dat maakte dat ik zelf op 25 jarige leeftijd besloot een goede baan in de media op te geven om een langgekoesterde droom om naar aan de kunstacademie te studeren te realiseren. Het proces van persoonlijke ontwikkeling dat daaraan ten grondslag lag is een inspiratiebron en rode draad tijdens de opleiding gebleven. Voor mijn Master afstudeer project heb ik het contrast tussen en de dynamieken binnen de binnen- en buitenwereld onderzocht.

Uniciteit stimuleren

Na de academie ben ik me verder gaan scholen als beeldend docent en trainer, omdat het ‘persoonlijke ontwikkeling stuk’ mij zo dierbaar is. Ik heb daardoor  talloze leerlingen, individuen en bedrijven heb begeleid in het -via vorm- onderzoeken van zichzelf en de essentie van dynamieken en patronen.

Makkelijker en lichter maken

Tussen 2007 en nu heb ik vele indrukwekkende en transformerende trajecten doorlopen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en in 2015 ben ik de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach begonnen, waarna ik mijn praktijk voor persoonlijke ontwikkeling en vormgeving gestart ben. Daarna voegde ik er nog een opleiding ‘Familie opstellingen’ aan toe. Steeds verdiep ik mij weer in nieuwe technieken die het leven makkelijker maken, wanneer het even moeilijk is.

Ik werk als coach, trainer en vormgever binnen het veld van coaching en therapie, waarbij ik vorm & beeld inzet als gereedschap om zaken te duiden die moeilijk in woorden te vangen zijn en waarmee ik onderbewuste processen naar de oppervlakte haal. Ook hier kom ik weer terug bij “Beelden die de ziel weerspiegelen”. Dit kan vanalles zijn; Beeldspraak over universele thema’s, illustraties voor een boek rondom het taboe wat op trauma rust, soulcollages, of familieopstellingen.

Bezielde branding

Ik ben bij de HKU opgeleid tot ontwerper. Ik zet dat nu bij tijd en wijle in om mensen die andermans leven makkelijker en lichter maken te ondersteunen. Denk aan websites en logo’s voor coaches en therapeuten, maar ook kunstenaars, want die brengen met hun werk vaak een kwinkslag.

Mijn speerpunt is het stimuleren van “JA! zeggen tegen wie je in wezen bent“, omdat authenticiteit meer levenskracht bevat èn gelukkiger maakt.

Een kennismaking

een voorproefje

Echt

Let’s Get Started

Wil je meer weten?