Kern Collage

Beelden openen het hart en spreken je rechter hersenhelft aan. Dat doen ze op een andere manier dan woorden ooit kunnen doen.

Met het openen van je dat intuïtieve deel, wakker je je ziel aan en deze wil daar steeds weer naar terug, om via (ver)beelden tot je bewustzijn te spreken.

Evt. op een locatie naar keuze

€99,- individueel, € 77,- vanaf 3 personen

Op aanvraag

Duur: +/_ 3 uur

Werkt altijd - Je HOEFT niet creatief te zijn

Krachtige kern collage

Op aanvraag op locatie naar keuze.

Het programma

Na een korte voorstelronde wordt het thema van de workshop toegelicht, dit is per keer anders. Dan wordt er een collage gemaakt, geïnspireerd op soulcollage®, maar met een twist en een andere afmeting. Deze collage vormt de basis voor een verder onderzoek naar hoe dit thema invloed heeft op je leven en wat het zou betekenen als je het zou inbrengen, danwel weghalen. Je ervaart terplekke wat het met je doet en de collage geeft je letterlijk antwoorden op wat er van jou nodig is. Vanuit de inzichten die je hebt opgedaan werk je tenslotte aan een tastbaar ankertje, wat je herinnert aan de te nemen stappen.  

Schema
 • Binnenkomst / Voorstelronde
 • Thema bespreken
 • Collage maken
 • lunch
 • Collage onderzoeken
 • Anker maken
 • Gezamenlijke afsluiting
Wat neem je mee?

Soms is het fijn om inzichten op te schrijven. Neem een pen en een opschrijfboekje mee. Een tas is ook fijn om je collage in mee te vervoeren; de collages worden gemaakt op A3 formaat.

Moet je creatief zijn aangelegd?

Iedereen kan collages maken. En het creatief werk is het middel niet het doel. Het hoeft niet mooi te worden, het is bedoeld om jou antwoorden te geven. Vaak wordt het vanzelf mooi, omdat het om een bezield werk gaat. Maar het kan ook zomaar een heel chaotisch ding worden, als dat de boodschap voor jou is.

Dus nee, je hoeft zeker niet creatief te zijn aangelegd. Ik heb liever dat je minder bezig bent met mooie dingen maken dan met je afstemmen op je gevoel. 

FAQ
 • Moet ik van te voren al nadenken over het thema?
  Nee, liever niet. De kern collage is een intuïtief proces en we willen juist zoveel mogelijk vermijden om vast te komen zitten in rationele overwegingen.
 • Als ik niet bij mijn gevoel kan komen, werkt het dan niet?
  Jawel, het werkt altijd. Je onderbewuste gaat automatisch aan als je met beelden gaat werken. Het werkt wel makkelijker als je je goed kunt afstemmen op je gevoel.
 • Kan ik een workshop op aanvraag boeken?
  Jazeker, als jij minimaal 3 extra deelnemers kunt regelen, dan plannen we een worskshop op maat in. De locatie bepalen we samen en hoe meer deelnemers, hoe voordeliger het wordt. (maximaal 10)

SoulCollage® is een creatief collage proces voor

 • Zelfontdekking, zelfacceptatie en persoonlijke bekrachtiging.
 • Het omarmen van de intuïtie en unieke creativiteit.
 • Het promoten van een inclusieve, diverse, samenwerkende gemeenschap voor wederzijdse aanmoediging.

NB: Ik geef ‘Collage van de ziel’ workshops

Omdat ik pas na de Corona tijd mijn officiële Soulcollage® faciliator training zal volgen, mag ik officieel de geregistreerde naam nog niet gebruiken. Ik zet buiten dat ook een grotere vorm in dan de kaartvorm waar soulcollage om bekend staat. Verder is de werkwijze ongeveer hetzelfde en gebaseerd op het officiële boek van Seena Frost, wat ik in aanloop naar de training al heb doorgewerkt.

Blijf op de hoogte