Buiten de lijntjes

Gooi je beperkende perfectie overboord

Twee weken lang lekker duiken in een reeks fijne creatieve opdrachten die de inspiratie wakker kust, je criticus  in slaap sust, je creativiteit doet ontwaken en je creatielust naar meer doet smaken.

Geïnspireerd op de Japanse filosofie “Wabi Sabi” & de moed van imperfectie” nodig ik je uit om mee te gaan in dit creatieve avontuur, waarin je 2 weken lang je “spelende zelf” meeneemt op ontdekkingstocht langs verschillende technieken en materialen. We leggen de lat niet hoog, maar gebruiken hem juist als bruggetje naar onbekend terrein.

We hebben lekker lak aan de lijntjes!

Buiten de lijntjes cursus ZOMER 2021

Elke dag een opdracht via email en wekelijkse Zoom meetings

Feedback & inspiratie via Facebook groep

23 oktober t/m 6 november (14 lessen)

Gezamenlijke afsluiting op 6 november

Normaal €125,- tm 20 sept €99,-

Buiten de lijntjes
“Waar creativiteit en persoonlijke groei elkaar treffen.”

Een creatief avontuur, dat lak heeft aan de lijntjes van “hoe het (zogenaamd) hoort”

Het programma

Vooropgesteld geldt; Je krijgt een jaar toegang tot het programma. Je mag het dus op eigen tempo doen, maar de ervaring leert dat ‘samen opgaan’  heel waardevol is. Vandaar dat er vaste tijden worden vastgesteld voor dit gezamenlijke ritme.

Op zaterdag beginnen we om 10:00 met een live Zoom startsessie waarbij we elkaar leren kennen en ik de eerste ‘grote’ opdracht nog wat toelicht (Hij wordt opgenomen dus een replay is mogelijk). Aan deze supertoffe opdracht zullen we (in kleine stukjes) een week werken.

Er zijn twee grote opdrachten en een aantal dagelijkse kleine opdrachten, die je om de dag per mail krijgt toegestuurd. Je bent helemaal vrij om te kiezen welke jij doet, hoe snel of langzaam en hoe vaak. Elke week is er minstens 1 live Zoom bijeenkomst om vragen te stellen en je ervaringen te delen. De exacte data worden nog bekend gemaakt.

Tussendoor kun je je voortgang in de Facebookgroep delen en krijg je feedback en inspiratie van mij en van de mede cursisten. Dit is echt superleuk om zo het werk en variaties en feedback van anderen mee te krijgen.

 

Een moment voor jezelf waarbij je even alles om je heen los kan laten en in een fijne creatieve flow kan stappen – Claudia

Buiten de lijntjes is geschikt voor alle niveaus! Ieder doet het op zijn eigen manier! Het is juist de uitnodiging om je niet te vergelijken of meten aan de anderen, maar lekker je “hoe het hoort” lijntjes op te rekken.

Technieken die aan bod komen:

 • Tekenen
 • Schilderen
 • Animatie
 • Journaling
 • Recycled papier boek maken

 

 

Wat heb je nodig?

(Aquarel) Papier
Potlood
Conté potlood / krijt
Kleurpotloden
Vetkrijt
Markers
Waterverf
Gesso
Schaar
Gum
Mesje
Penselen

Evt extra materiaal als:
Houtskool
Pastelkrijt
Doezelaar

Moet je creatief zijn aangelegd?

Het mag zeker wel, maar deze workshop is ook heel geschikt voor mensen met twee linker tekenhanden. Het kan niet misgaan!

Zowel beginnelingen als gevestigde kunstenaars hebben hier intens van genoten. Het brengt je in contact met je oorspronkelijke scheppingsvermogen.

FAQ
 • Waar kan ik dit het beste doen? 
  Dit kan overal waar je toegang tot internet hebt. Het is wel fijn om een soort van werkplek te hebben, maar op de bank met een plank op je benen kan ook.
 • Wat is jouw achtergrond, Angelique? 
  Ik ben een herstellende rasperfectionist, die in het dagelijkse leven illustrator, ontwerper, kunstjuf en kunstzinnig coach is. Het is mijn missie om mezelf en anderen zoveel mogelijk creatieve vrijheid en expressie te geven, omdat ik weet dat je daar als mens gelukkiger van wordt. En gelukkige mensen, zorgen voor een betere wereld.
 • Ik zit dan in het buitenland, kan ik dan ook meedoen?
  Wat mij betreft wel, als je maar internet hebt om de zooms te bekijken en de mails te ontvangen
 • Kan ik dit samen met mijn kind doen?
  Ja dat is juist hartstikke leuk, de oefeningen kan iedereen, je kans is groot dat jij geïnspireerd wordt door de simpelheid en vindingrijkheid van je kind

Het heeft me veel plezier gebracht door al die leuke creatieve opdrachten en om de dag een fijn filmpje waarin alles goed en mooi wordt uitgelegd. Alles in deze cursus is met veel aandacht en liefde gedaan.

Ook heb ik nog veel meer van mijn perfectionisme losgelaten door de cursus en kan ik een stuk beter creatief zijn met het idee van ‘hoe ik het doe is het precies goed’. Met andere woorden: ik kan mijn eigenheid veel beter waarderen. En niet alleen met het creatief bezig zijn, maar ook in andere gebieden van mijn leven.

Anna Garssen

Illustrator

Het is super leuk om in een groep aan de opdrachten te werken. Te zien wat anderen doen en je niet te laten verleiden om de lat super hoog te gaan leggen, want dat is tenslotte het thema. Je kunt er zo diep op ingaan als je zelf de behoefte hebt. Ik heb ook nog leuke nieuwe technieken geleerd. De conclusie is eigenlijk dat ik heel veel lol heb gehad, en dat gun ik iedereen

Linda

Angelique Desiree heeft een zeer inspirerende manier van online workshops geven, veel afwisseling in de opdrachten, ondersteunende filmpjes en het graaft net wat dieper dan een creatieve cursus. Ik heb diverse mooie schatten gevonden!

 

Henriette

Wil je even tijd nemen voor jezelf en dat in een creatief proces willen gieten. Lekker bezig zijn met je handen uit je hoofd? Dan is buiten de lijntjes de cursus om te gaan volgen.
Afgezien dat je uitgedaagd wordt en toch de zekerheid hebt dat wat je maakt altijd goed is. Maak je een creatieve reis langs verschillende onderwerpen en opdrachten die heel dicht bij je staan zonder dat het zwaar wordt. Je wordt perfect begeleidt en daarnaast heb je ook nog de steun van je medecursisten. Gewoon omdat je het waard bent!!!

Gaby van der Leegte

Beeldend docent