Over mij

Angelique Desiree

Schatvinder | ontwerper & Illustrator 

Toen
Heel lang ben ik ontzettend goed geweest in het niet naar mijn ware aard leven. Door onhandige omstandigheden in mijn jeugd heb ik destijds nooit echt kunnen onderzoeken wie ik was en wat ikzelf belangrijk vond in het leven, ik paste me vooral heel goed aan. Ergens had ik een heimelijke wens om illustrator te worden, maar omdat me werd verteld dat daar geen droog brood mee te verdienen viel, koos ik voor een opleiding tot digital media designer. Begrijp me goed, ik vond mijn werk als drukbezette culturele videograaf en animatie docent ook erg fijn, want als kunstjuf en camerajournalist mocht ik ook al veel goudklompjes met kleine en grote mensen delven. Toch eiste het vooral voor anderen en niet autonoom voor mezelf werken uiteindelijk zijn tol. Ik hikte steeds tegen overspannenheid aan. Ik doorliep daardoor verschillende waardevolle trajecten op gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Maar toen ik in de crisis voor de veel hardere commerciële sector moest gaan werken, raakte ik toch volledig burnout.

Dat klinkt misschien zwaar, maar het is echt mijn redding geweest. In deze periode kon ik niet veel meer dan wandelen en tijdens die tochten nam ik allerlei natuurlijke materialen mee naar huis (ik woonde op een bospark). Deze materialen ging ik combineren met illustraties en zo ontstond “Lou”; een markant figuurtje met een vierkant hoofdje, wat voor mij staat voor het archetype van de held(in) van je leven: diegene die WEL durft te staan voor haar wensen en dromen en zo vliegend door het leven gaat. Al tekenend leerde ik mezelf en mijn wensen kennen en kwam ik er weer helemaal bovenop.

Nu

Nu kies ik ervoor om alleen nog maar te doen waar ik echt blij van wordt. Ik geniet als een tierelier van tekenen en illustreren, ik ben mateloos gefascineerd door persoonlijke ontwikkeling en alle interventies die je daarin toe kan passen, Ik volg hierin veel interessante workshops, bijeenkomsten en cursussen. Omdat ik helemaal ‘aan’ ga van connecten en wezenlijk contact, ga ik geregeld naar Ecstatic Dance en (online) Circling bijeenkomsten. Ik ben fervent aanhanger van alledaagse magie (Bijvoorbeeld stelselmatig bijzondere huizen op bijzondere plekken creëren). In mei 2019 mocht ik een prachtige reis naar Peru maken, waar ik mijn kennis over het werken met de levende energie volgens de Andes traditie en de natuur verder heb ontwikkeld.  Ik beschouw mezelf als natuurmeisje en  ‘creative chick on a spiritual mission’; een pionier die stevig geaard is in het huidige bestaan, maar tegelijk wel degelijk ruimte geeft aan spiritualiteit en sensitiviteit. Ik geloof stellig dat wij allen in een transitie zitten naar een nieuwe tijd. In deze nieuwe tijd komen we niet meer weg met alleen maar “Go go go” hoofd / yang energie. Het is tijd om meer en meer af te stemmen op gevoel en intuïtie, hart en ziel/yin energie. Dat is onder andere waar Schatvinderij over gaat en hiervoor heb ik me ook aangesloten op het Feller licht netwerk; een fijne club gelijkgestemde pioniers die ieder op hun eigen wijze meer gevoel en afstemming in de wereld zetten en zo bouwen aan een lichtnetwerk met lichtpuntjes voor deze nieuwe tijd. 

Maakt dit alles mij een zwever? Niet zo-een in paarse wappergewaden (no offence), ik probeer echter wel degelijk mezelf en mensen om me heen te ontdoen van de ketenen die ons laag bij de grond houden, om zo richting ons ware potentieel te vliegen, door een combinatie van bovengenoemde elementen.

Ik doe mijn best heldin in mijn eigen leven te zijn en anderen aan te moedigen dat ook te doen, want het leven is zoveel leuker als het echt, moedig en liefdevol is. 🧡

Een kennismaking

een voorproefje

Echt

Let’s Get Started

Wil je meer weten?